BDH

BDH CONSULTANTS cvba /nieuws

Aangever: Gino
Datum: 30/09/2012
Titel: KB 12 juli 2012 - basisnormen voor de preventie van brand en ontploffing waaraan de nieuwe gebouwen moeten voldoen

Dit KB actualiseert de basisnormen brandpreventie op meerdere vlakken, o.a. aan de Europese regelgeving.
Zo worden de voorschriften betreffende de reactie bij brand van bouwmaterialen (bijlage 5 van de basisnormen brand) aangepast, alsook de voorschriften betreffende de brandweerstand (bijlagen 2, 3 en 4 van de basisnormen brand).
Er worden nieuwe bepalingen ingevoerd betreffende de gevels, de verwarmingslokalen en de verluchting van de trappenhuizen in lage gebouwen.
Er is een nieuwe bijlage 7 aan de gemeenschappelijke voorschriften voor lage, middelhoge en hoge gebouwen, aanpassing van de bepalingen inzake de verluchting van de liftschachten in lage- energiegebouwen en de toevoeging van bepalingen inzake de groendaken.
Eveneens worden er nieuwe sub-bijlagen toegevoegd: bijlage 2/1, bijlage 3/1, bijlage 4/1 en bijlage 5/1.
Een ministerieel besluit van 6 juni 2006 dat de overeenstemming regelt tussen de Belgische en Europese klassen inzake reactie bij brand voor een reeks van producten voor thermische isolatie van gebouwen, wordt opgeheven.
Dit KB is van toepassing voor alle gebouwen waarvoor de stedenbouwkundige vergunning ingediend is vanaf 1 december 2012. Maar het nieuwe KB voegt een reeks overgangs- en slotbepalingen in het basisbesluit.
http://reflex.raadvst-consetat.be/reflex/pdf/Mbbs/2012/09/21/122338.pdf
http://www.wtcb.be/homepage/index.cfm?cat=services&sub=standards_regulations&pag=fire&art=standards_and_regulations&niv01=belgian_fire_safety_requirements&niv02=base_standards