BDH

BDH CONSULTANTS cvba /nieuws

Aangever: Rudy
Datum: 30/07/2012
Titel: Richtlijn 2012/18/EG - Seveso III

De Seveso-wetgeving gaat over de bescherming tegen gevaren van zware ongevallen waarbij gevaarlijke stoffen zijn betrokken.
Deze nieuwe richtlijn - ook wel de Seveso III-richtlijn genaamd - dient net als de 2 voorgaande richtlijnen de veiligheid van het publiek, de werknemers en de omgeving verzekeren bij ongevallen in bedrijven die gevaarlijke stoffen maken, bewerken of opslaan.
Deze 3e versie brengt de Seveso-Richtlijn in overeenstemming met de nieuwe regels rond classificatie, verpakking en etikettering van gevaarlijke producten. Seveso hanteert nu dezelfde indeling als CLP en REACH, waardoor de verschillende regelgevingen rond gevaarlijk stoffen nu veel beter op elkaar aansluiten.
Hoog risico-bedrijven zullen voortaan minstens eenmaal per jaar geïnspecteerd worden, de andere Seveso-bedrijven minstens eenmaal om de 3 jaar (art. 20). Ook verplicht de Seveso-III de ondernemingen om duidelijk verstaanbare informatie te publiceren via internet (art. 14), die het publiek informeert over de risico's van de onderneming.
De nieuwe richtlijn treedt in werking vanaf 1 juni 2015.
http://www.werk.belgie.be/defaultTab.aspx?id=6164
http://ec.europa.eu/environment/seveso/review.htm
Val je onder Seveso-richtlijn ? hier nagaan ... http://www.sncia.be/seveso/input.aspx