BDH

BDH CONSULTANTS cvba /nieuws

Aangever: Caro
Datum: 26/03/2012
Titel: REACH - samenwerking tussen gewesten

Ordonnantie van 1 maart 2012 houdende instemming met het Samenwerkingsakkoord tussen de Federale Staat, het Vlaams Gewest, het Waals Gewest en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest betreffende de registratie en beoordeling van en de autorisatie en beperkingen ten aanzien van chemische stoffen (REACH).
Met deze ordonnantie stemt het Brussels Hoofdstedelijk Gewest in met het Samenwerkingsakkoord tussen de Federale Staat, het Vlaams Gewest, het Waals Gewest en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest betreffende de registratie en beoordeling van en de autorisatie en beperkingen ten aanzien van chemische stoffen (REACH).
Met het samenwerkingsakkoord verbinden de federale staat, het Vlaams Gewest, het Waals Gewest en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest zich ertoe om een geïntegreerd controlebeleid uit te werken van chemische stoffen tijdens de hele levenscyclus vanaf de fabricage of invoer tot de datum van gebruik.
Het akkoord creëert drie permanente overlegorganen op het gebied van REACH:
- een REACH-comité met leden aangeduid door de federale en gewestelijke overheden
- een wetenschappelijk REACH-comité met leden aangeduid door de federale minister bevoegd voor Volksgezondheid en Leefmilieu
- een nationaal REACH-forum met leden aangeduid door de respectieve federale en gewestelijke overheden.
http://reflex.raadvst-consetat.be/reflex/pdf/Mbbs/2012/03/14/120943.pdf