BDH

BDH CONSULTANTS cvba /nieuws

Aangever: Gino
Datum: 21/12/2011
Titel: Ongevallen - verzwaard risico

Koninklijk besluit van 30 november 2011 tot wijziging van het koninklijk besluit van 23 december 2008 tot uitvoering van de arbeidsongevallenwet van 10 april 1971 in verband met de onevenredig verzwaarde risico's.
Dit KB wijzigt het KB van 23 december 2008 tot uitvoering van de arbeidsongevallenwet van 10 april 1971 in verband met de onevenredig verzwaarde risico’s.
Dit KB geeft invulling aan de wetswijziging die in april 2011 werd doorgevoerd.Hiermee kunnen bedrijven in beroep gaan tegen de beslissing van een verzwaard risico.In het KB van 23/12/2008 wordt een artikel 4/1 ingevoegd, luidende:“ De ondernemingen zoals bedoeld in artikel 2, negende lid, hebben de mogelijkheid om met een aangetekende brief een gemotiveerd bezwaar aan te tekenen bij het Beheerscomité van het Fonds vóór de vervaldag van de betaling van de forfaitaire contributie wanneer ze menen dat hun toestand van verzwaard risico voortkomt uit activiteiten die verschillen van de activiteiten die door de andere ondernemingen uit de activiteitensector waartoe ze behoren uitgeoefend worden of indien het risico dat aan de oorsprong lag van deze toestand verdwenen is uit de onderneming op het moment van de notificatie. Het Fonds geeft de betrokken verzekeringsonderneming onmiddellijk kennis van de datum waarop het bezwaar ingediend werd en stuurt haar een kopie van het gemotiveerd bezwaar. Het bezwaar schorst de inning van de forfaitaire contributie vanaf de indiening van het beroep tot de datum van de notificatie van de beslissing van het Beheerscomité. Het Fonds deelt op dezelfde datum en per aangetekende brief, binnen drie maanden na de datum van de indiening van het bezwaar de beslissing van het Beheerscomité van het Fonds mee aan de werkgever en aan de betrokken verzekeringsonderneming. “