BDH

BDH CONSULTANTS cvba /nieuws

Aangever: Gino
Datum: 01/03/2009
Titel: basisnormen brand industriegebouwen

KB 1-03-2009 tot wijziging van het koninklijk besluit van 7 juli 1994 tot vaststelling van de basisnormen voor de preventie van brand en ontploffing waaraan de nieuwe gebouwen moeten voldoen.
Wat reeds een hele tijd aangekondigd was en in de praktijk al werd gebruikt is nu in het Staatsblad gepubliceerd, nl. bijlage 6 van het KB van 7 juli 1994, eenvoudigweg basisnormen brand voor industriegebouwen genoemd.
Industriele gebouwen waren uit het toepassingsgebied van het KB uitgesloten. De wijziging bestaat enerzijds uit een toevoeging van die nieuwe bijlage 6, waarin de technische specificaties zijn opgenomen waaraan het ontwerp, de bouw en de inrichting van nieuwe industriegebouwen moeten voldoen en anderzijds uit een wijziging van de definities in bijlage 1 zodat deze aangepast zijn aan de termen die in de nieuwe bijlage worden gebruikt.
Het toepassingsgebied is ook zeer ruim en bevat naast de klassieke productie-industrie (fabriek, brouwerij, drukkerij, ...) ook een bussenstelplaats, kippenkwekerij, landbouwserre maar geen grootwarenhuis, detailhandel of bank .